Duurzaamheid

Bruikbare producten weggooien is zonde. Wij dragen bij aan de circulaire economie, waarbij alle donaties en giften goed terecht komen en afvalstromen tot een minimum worden beperkt. Alle donaties die bij ons worden gebracht en die niet bij de doelgroep terecht komen, vinden hun weg naar een volgend goed doel:

Niet bruikbare kleding

Stichting Pintilie organiseert transporten met hulpgoederen naar de allerarmste gebieden in Roemenië. De stichting verdeelt de kleding onder de gemeenschappen die het hard nodig hebben.

Oude dekens, handdoeken en dierbenodigdheden

Dierenopvangcentrum Vlaardingen, onderdeel van de Dierenbescherming, is een opvang voor huisdieren in Vlaardingen. De opvang kan de gedoneerde spullen goed gebruiken voor de verzorging van alle honden en katten die uit de omliggende gemeenten naar het asiel worden gebracht.

Baby- en kraamartikelen

Wij maken zelf babystartpakketten, maar wat wij niet kwijt kunnen gaat naar Stichting Babyspullen. Zij ontvangen onze baby- en kraamartikelen. De artikelen worden gebruikt in babystartpakketten die gratis worden verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Woonartikelen en speelgoed

Kringloopwarenhuis Het Goed en andere kringloophandelaren ontvangen woonartikelen en speelgoed om deze spullen een tweede leven te geven.

Alle gedoneerde spullen die niet meer doorgegeven kunnen worden, worden op verantwoorde wijze gescheiden en voor recycling aangeboden. Naast het beperken van afval, hebben we oog ons groene stroom- en waterverbruik.

Naast gedoneerde tweedehandsspullen van particulieren, verwelkomen wij van winkeliers in Schiedam ook nieuwe producten die niet meer verkocht kunnen worden en anders weggegooid zouden worden. Het programma ‘Er is Genoeg’ helpt winkeliers met het terugdringen van hun afval en helpt onze gasten aan bruikbare spullen. Meer over ‘Er is genoeg’ volgt nog.

Een hart voor dierenwelzijn

Er worden veel dierlijke materialen gebruikt in kleding en andere producten. Wij willen geen bijdrage leveren aan dierenleed dat wordt veroorzaakt door de bont- en exotische huidenindustrie, waarbij dieren voor hun vacht en huid worden gefokt en gedood. Wij hebben daarom geen kleding, schoenen, tassen, accessoires of andere producten van echt bont en exotisch leer in het sociale warenhuis. Deze producten kunnen wel gedoneerd worden aan onze stichting, maar worden op een verantwoorde manier afgedankt zodat het niet opnieuw in het straatbeeld terecht komt.

Stichting Net Niet Genoeg is de eerste kledingbank in Nederland ​die de officiële Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren heeft getekend en volgt daarmee het voorbeeld van meer dan 1500 designers en retailers wereldwijd.

Meer over bontvrij